Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mini-Madeleine med delikatesskapris

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Madeleine kakan har franskt ursprung och gräddas traditionellt i så kallade mandelformar, i detta receptet används småbröds formar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt, gärna med elvisp.
  2. Tillsätt salt och vetemjöl och till sist det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Låt smeten stå kallt ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela smeten i formarna. Lägg en eller två kapris i varje, beroende på storlek. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.