Goda bullar att servera till t.ex soppor, buffébordet...grillbuffé...
Givetvis kan du utesluta vitlöken.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös den i fingervarmt vatten, 37 grader. Häll i olja, brödsirap, salt, de skivade oliverna och vitlök. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släppt bunken.
- Låt jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter.
- Tag upp på bakbordet och knåda igenom.
Dela degen i 2 delar. Rulla ut varje del till en längd som delas i 14 bitar. Rulla till 10 cm långa, smala längder och lägg dem på en plåt .
- Jäs dem i ytterligare 30 minuter, under bakduk.
- Värm under tiden ugnen till 225 grader.
- Strö riven ost över bullarna.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bullarna blivit gyllenbruna.
- Pensla med vatten och låt svalna på galler.
Publicerat den
3 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar