Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibaguetter med vitlök och oliver

 
Skriv ut

Goda bullar att servera till t.ex soppor, buffébordet...grillbuffé... Givetvis kan du utesluta vitlöken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös den i fingervarmt vatten, 37 grader. Häll i olja, brödsirap, salt, de skivade oliverna och vitlök. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släppt bunken.
  2. Låt jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter.
  3. Tag upp på bakbordet och knåda igenom. Dela degen i 2 delar. Rulla ut varje del till en längd som delas i 14 bitar. Rulla till 10 cm långa, smala längder och lägg dem på en plåt .
  4. Jäs dem i ytterligare 30 minuter, under bakduk.
  5. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  6. Strö riven ost över bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bullarna blivit gyllenbruna.
  7. Pensla med vatten och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.