Har du plockat färska blomsterklasar kan du komplettera receptet med cirka 1 dl plockade blommor.
Instruktioner
- Skär gurkan i mycket tunna skivor. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med salt. Lägg en tyngd över gurkan och låt stå i ca 30 minuter. Blanda i en annan skål samman ättika, flädersaft, vatten samt finhackad dill. Häll av det spad som bildats i gurkskålen och slå fläderlagen över gurkan. Låt stå i cirka 1 timma innan servering. Förvara gurkan med sin lag i lufttät burk i kylskåp.
- Biffar: Blanda samman nötfärs, äggulor, citronskal samt salt och peppar till en smet. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och provstek en liten bit färs. Smaka eventuellt av med mer citron, salt eller peppar. Forma små biffar med blöta händer och stek dem i cirka 1-2 minuter på varje sida, beroende på hur små du gjort dem. Servera tillsammans med flädergurka, antingen som del på ett buffébord, tilltugg till en kall öl eller till kokt färskpotatis.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar