Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibiffar med flädergurka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du plockat färska blomsterklasar kan du komplettera receptet med cirka 1 dl plockade blommor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär gurkan i mycket tunna skivor. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med salt. Lägg en tyngd över gurkan och låt stå i ca 30 minuter. Blanda i en annan skål samman ättika, flädersaft, vatten samt finhackad dill. Häll av det spad som bildats i gurkskålen och slå fläderlagen över gurkan. Låt stå i cirka 1 timma innan servering. Förvara gurkan med sin lag i lufttät burk i kylskåp.
  2. Biffar: Blanda samman nötfärs, äggulor, citronskal samt salt och peppar till en smet. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och provstek en liten bit färs. Smaka eventuellt av med mer citron, salt eller peppar. Forma små biffar med blöta händer och stek dem i cirka 1-2 minuter på varje sida, beroende på hur små du gjort dem. Servera tillsammans med flädergurka, antingen som del på ett buffébord, tilltugg till en kall öl eller till kokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.