Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibiffar med ostflarn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Liten färsbiff med vitlökssmör och parmesanostflarn.

Ingredienser

Instruktioner

Rör matfettet mjukt till vitlökssmöret. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Ställ vitlökssmöret svalt så det stelnar. Lägg den rivna osten som små kakor, ca 8 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme tills osten har smält och flarnen blivit spröda, 5-6 minuter. Låt svalna på bakplåten. Blanda färsen med salt och peppar och tillsätt grädden lite i taget till en slät färs. Forma färsen till fyra små pannbiffar och stek dem i matfett ett par minuter på varje sida. Lägg en tomatskiva och en lökskiva ovanpå varandra och lägg en biff ovanpå. Klicka på lite vitlökssmör och servera genast med ett ostflarn och en äggula.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.