Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibiskvier med blåbärsfluff

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Söta små biskvier med blåbärsfluff, doppade i vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan. Om du använder en köksassistent räcker det om du kör den mjuk med "vingen". Tillsätt sockret, lite i taget, under omrörning och blanda till en helt slät smet.
  3. Tillsätt äggvitan, lite i taget, och skrapa ner smeten från bunkens kanter lite då och då så att allt blandas ordentligt. Arbeta ihop till en slät smet.
  4. Fyll en spritspåse med smeten. Använd en runt tyll och spritsa ut bottnar stora som en enkrona på ett bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna. Om bottnarna är svåra att få loss kan du ställa dem i frysen i 30 minuter, då lossnar de enkelt.
  5. Fyllning: Tillsätt citronskal och saft i en bunke tillsammans med äggvitan. Ställ bunken över vattenbad och vispa med elvisp tills äggvitan är luftig. Tillsätt hälften av sockret (100g), lite i taget och fortsätt vispa tills marängen blivit vit och toppig.
  6. Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa tills marängen ser fast och glansig ut, den ska nå en temperatur på 40 grader, mät med en sockertermometer. Lyft bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen svalnat helt.
  7. Vispa smör och vaniljsocker i en annan skål med elvisp ca 10 minuter tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner marängen i det uppvispade smöret och blanda till en jämn och slät smörkräm. Tillsätt blåbärssaften och vispa ordentligt. Om krämen skär sig ska du bara fortsätta att vispa, så går den ihop.
  8. Spritsa fyllning på biskvibottnarna och låt dem stelna i frysen i ca 5 minuter. Smält chokladen och doppa biskvierna i den. Låt dem stelna.
  9. Dekorera dem på valfritt sätt te x med sockerblommor eller strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.