Tips: Fyllningen till biskvierna kan bytas ut mot: 200 g Philadelphia cheese som blandas med 1 1/4 dl Dansukker Flor med chokladsmak, 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj och 1 msk kakaolikör. Eller blanda osten med 1/2 - 1 dl Dansukker Florsocker och 1 dl apelsinmarmelad.
Instruktioner
- Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa/klicka ut runda eller avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med ett finger så att kakorna får en slät, jämn form. Låt stå på plåten i 30 minuter innan de gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 12 minuter. Låt kallna på plåten.
- Rör samman fyllningen:
Blanda kaffe och vatten. Rör matfett och florsocker mjukt. Tillsätt vaniljsocker, äggula och kaffe och rör krämen slät.
- Spritsa fyllningen på kakorna. Ställ in i frysen i 15 minuter. Smält choklad och kokosfett över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen och därefter eventuellt i hackade nötter, mandlar eller kakpynt. Förvaras i kylskåp. Går utmärkt att frysa.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar