Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibiskvier med saffran och apelsin

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ljuvliga små bakverk med mycket julkänsla!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa snabbt ihop grovt riven mandelmassa och äggvita med elvisp till en slät smet. fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ca 40 bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllning: Blanda apelsinjuice med saffran och låt stå 30 minuter. Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt saffransjuicen. Fortsätt vispa till en slät kräm.
  4. Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en topp. Låt stelna i kylen i ca 1 timme.
  5. Doppa biskvierna i smält mörk choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.