Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En pampig men superenkel avrundning på måltiden. Vi använde raka dricksglas. Hemligheten i att lyckas med charlotten ligger i fingerfärdigheten med att snabbt vända kexen i likör och apelsinsaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt päronen rinna av. Mixa dem tillsammans med lemon curd och mascarponeost med mixerstav eller i matberedare.
  2. Gör ett kryss av två bakplåtspappersremsor i glasen. Låt dem sticka upp en bit ovanför glasets kant så blir charlotten lättare att lyfta upp.
  3. Blanda likör och apelsinsaft. Bryt eller skär kexen mitt itu. Vänd snabbt kexen i likören allt eftersom de används. Ställ de likörvända kexen runt om i glasen. Fördela päron- och lemon curd-fyllningen mitt i. Ställ kallt i minst 2 timmar.
  4. Lyft upp charlotten på assietter och servera med färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.