Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minicupcakes med apelsin och god frosting

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Apelsin är en fräsch citrusfrukt som inte tar över smaken. I dessa cupcakes är den mild och smyger sig fram.De blandade mjölsorterna gör dessa cupcakes till något utöver det vanliga. Kom ihåg, är de små så får man ta två!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget till en fluffig smet. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ner försiktigt. Tillsätt mjölken och rivet skal från en noga tvättad apelsin. Vänd ihop smeten.
  3. Klä en mini-muffinsplåt med muffinsformar och fyll formarna till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna.
  4. Frosting: Rör smöret och färskosten krämigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Riv zesten av en noga tvättad apelsin och tillsätt tillsammans med några matskedar apelsinsaft i frostingen. Vispa samman till en jämn frosting och låt stå i kylskåp i 30 minuter.
  5. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.