Apelsin är en fräsch citrusfrukt som inte tar över smaken. I dessa cupcakes är den mild och smyger sig fram.De blandade mjölsorterna gör dessa cupcakes till något utöver det vanliga. Kom ihåg, är de små så får man ta två!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget till en fluffig smet. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ner försiktigt. Tillsätt mjölken och rivet skal från en noga tvättad apelsin. Vänd ihop smeten.
- Klä en mini-muffinsplåt med muffinsformar och fyll formarna till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna.
- Frosting:
Rör smöret och färskosten krämigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Riv zesten av en noga tvättad apelsin och tillsätt tillsammans med några matskedar apelsinsaft i frostingen. Vispa samman till en jämn frosting och låt stå i kylskåp i 30 minuter.
- Bred eller spritsa frostingen på muffinsen.
Publicerat den
2 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar