Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minidammsugare Mozart

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Till julgottebordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut marsipanen till en lång smal rektangel ungefär 4 cm bred, pensla på cognac.
  2. Skär ut nougaten i 1 cm tjocka stavar.
  3. Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra.
  4. Vik in kanterna, forma den till en rund fingertjock rulle. Skär i 3 cm stubbar. Ställ svalt en stund om den är för mjuk för att skära i stubbar.
  5. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°, tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen och se till att all choklad smälter. Den ska inte ha en temperatur över 32° utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med.
  6. Doppa båda ändar av rullarna i choklad. Låt stelna på bakplåt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 21 december 2012

    Lätta att göra, goda att äta! ;-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.