Husmans Cocktail.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av. Mosa potatisen grovt med en gaffel.
- Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i smör. Blanda ner lök, 25 g smör och ansjovisspadet i moset.
- Täck en sushimatta, »maki-su«, med plastfolie. Lägg 1/3 av potatismoset på plastfolien i en bred sträng. Rulla ihop en rulle som är ca 3 cm i diameter.
- Gör ytterligare 2 rullar med resten av moset. Ställ kallt minst 3–4 timmar. Förbered hit.
- Ta bort plastfolien och skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn hastigt bitarna på snittytorna.
- Lägg upp på fat eller skedar. Garnera med små bitar av ansjovisfilé och finskuren gräslök eller gräslöksstrån.
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar