Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minimazariner

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Låt dessa ljuvliga små bakelser få pryda ditt fikabord. Gör dem en dag när du har gott om tid för de kräver lite pyssel ... men de är väl värda besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, mjöl, socker, ägg och vaniljsocker i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Arbeta tills en deg bildas. Tänk på att ju mindre degen knådas desto mörare blir den.
  2. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 50 bitar. Tryck ut degbitarna i de smorda formarna. Låt degen bli ca 3 mm tjock. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Gör fyllningen: Rör smör och mandelmassa till en smidig smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör till en slät blandning.
  4. Fördela fyllningen i formarna. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Låt kakorna svalna. Lossa dem ur formarna genom att knacka dem mot bordet så att de släpper.
  6. Klicka ca ½ tsk jordgubbssylt på varje mazarin och bred ut den jämnt.
  7. Gör glasyren: Blanda florsocker, citronsaft och vatten. Värm ingredienserna på spisen till lite mer än fingervärme, 40 grader. Fördela sedan glasyren ovanpå sylten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.