Riktigt smarrige blir dessa muffins med två sortes choklad.
Instruktioner
- Smält den mörka chokladen och smöret. Jag stoppar både choklad och smör i en skål och smälter i mikron på halv effekt. Låt svalna något.
- Blanda ägg, mjöl och socker. Rör ned choklad-smörblandningen. Det blir en rätt seg smet, som varje gång jag ska hälla upp den i formarna får mig att längta efter en sådan här (skrolla nedåt till rubriken Entonnoir automatique).
- Fördela således smeten i formarna, och tryck lätt ner en ruta vit choklad i varje form.
- Det här är kruxet - hur mycket ska man trycka på chokladrutan för att den ska täckas av smeten vid gräddningen, utan att den för den skull hamnar i botten av kakan? Som synes av bilden har jag varierande framgång med det här handgreppet, vilket kan leda till trevliga jämförande avsmakningar: mjuk, smält vit choklad inne i kakan eller karamelliserad vit choklad på toppen? Matchen är fortfarande oavgjord, jag måste tyvärr göra de här igen...
- Grädda i 180 grader i ca 15 minuter.
Publicerat den
6 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dom ser jätte smarriga ut! Men eftersom att jag är otroligt dålig på att räkna, så kan jag inte riktigt räkna ut hur mycket 75 g socker är?
Därför skaffar man sig en köksvåg...då blir det lättare!! :)
Håller med, de ser jättegoda ut. Jag har dock inte heller någon köksvåg, så skulle någon vilja hjälpa till att ovandla mängden mjöl och socker till dl?
http://www.recepten.se/artiklar/maatt_enheter.html