Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minimunkar

 
  • Serverar: 40-45 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Alldeles lagom stora munkar som kan garneras med vad du själv känner för och tycker är gott. Lätta att göra, god "efterrätt" här hemma efter grillning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken låt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk/fettblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Låt jäsa 40 minuter
  2. Forma 40 - 45 små bullar. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  3. Värm kokosfett/olja till 160 - 170 grader. (eller kolla med en bit bröd om den blir gyllenbrun efter ett par minuter.)
  4. Fritera 4 - 6 munkar i taget. Ta upp dem och låt de rinna av på hushållspapper.
  5. Rulla dem i strösocker eller doppa de i choklad eller glasyr. Om du doppar dem kan du därefter doppa dem i strössel eller hackade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.