- Serverar: 40-45 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Alldeles lagom stora munkar som kan garneras med vad du själv känner för och tycker är gott.
Lätta att göra, god "efterrätt" här hemma efter grillning.
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken låt bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk/fettblandningen.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en ganska kladdig deg.
Låt jäsa 40 minuter
- Forma 40 - 45 små bullar.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
- Värm kokosfett/olja till 160 - 170 grader.
(eller kolla med en bit bröd om den blir gyllenbrun efter ett par minuter.)
- Fritera 4 - 6 munkar i taget.
Ta upp dem och låt de rinna av på hushållspapper.
- Rulla dem i strösocker eller doppa de i choklad eller glasyr.
Om du doppar dem kan du därefter doppa dem i strössel eller hackade nötter.
Publicerat den
20 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar