Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minimunkar med jordgubbs- och ingefärsdipp

 
Skriv ut

Små smarriga munkar med en frisk och smakrik dipp av jordgubbar, ingefära och lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jordgubbs- och ingefärsdipp: Snoppa och skiva jordgubbarna. Koka jordgubbar och vatten ca 2 minuter, tills jordgubbarna börjar mjukna. Tillsätt ingefära och socker och låt koka upp. Låt svalna. Rör i limeskal och limesaft.
  2. Munkar: Smula ner jästen i en bunke. smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader. Häll degvätskan på jästen och rör om. Rör i socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta degen smidig, 5-10 minuter.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk till en platta ca 1½ cm tjock. Stansa ut munkar med utstickare, ca 6 cm i diameter och ta ut ett hål i mitten på varje. Låt munkarna jäsa övertäckta ca 10 minuter.
  4. Garnering: Blanda 1 dl socker med teet på en tallrik. Blanda 2 dl socker med kanel på en annan tallrik.
  5. Hetta upp oljan till 170 grader. Fritera munkarna tills de är ljusbruna, ca 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av hastigt på ett hushållspapper. Vänd dem sedan i de smaksatta sockren.
  6. Servera munkarna med jordgubbs- och ingefärsdippen samt äkta vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.