För chokladälskaren är de här små pajerna fullkomligt oemotståndliga med sina spröda chokladbottnar och lena kräm gjord av vit choklad.
Instruktioner
- Arbeta ihop mandel, socker, kakao, smör, äggula och mjöl, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Låt sedan degen vila i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till en rulle och skär den sedan i 10 lika stora bitar.
- Tryck ut degen i smorda aluminiumformar. Grädda kakorna 10 minuter. Låt pajskalen kallna helt i kylen.
- Vispa grädden lätt och ställ den kallt. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta på mycket svag värme. Låt sedan chokladen svalna något.
- Vispa upp ägget och blanda det med den smälta chokladen.
- Rör sedan ner ett par matskedar av den vispade grädden i chokladröran. Rör därefter ner chokladröran i den återstående grädden.
- Blanda till sist ner kesella och vaniljsocker. Fyll de kalla pajformarna med kräm och dekorera med jordgubbar. Pudra över lite kakao.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar