Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med havets läckerheter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gör det som småpajer eller en hel stor paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjölet med salt och finfördela matfettet i det till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 6 lika stora bitar. Tryck ut dem i pajformar, ca 12 cm i diameter. Nagga bottnen och sätt en aluminiumremsa runt kanten. Låt pajskalen vila ca 10 minuter.
  3. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.
  4. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Låt kräftstjärtarna och krabbsticksen rinna av och dela dem i mindre bitar. Fördela purjolök, kräftstjärtar och krabbsticks i pajformerna. Strö över hackad dill. Vispa samman äggen med mellangrädde och hummerfond. Häll det över pajerna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och pajerna har fin färg. Toppa pajerna med lite stenbitsrom och dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.