Gör det som småpajer eller en hel stor paj.
Instruktioner
- Blanda samman mjölet med salt och finfördela matfettet i det till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 minuter.
- Dela degen i 6 lika stora bitar. Tryck ut dem i pajformar, ca 12 cm i diameter. Nagga bottnen och sätt en aluminiumremsa runt kanten. Låt pajskalen vila ca 10 minuter.
- Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.
- Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg.
Låt kräftstjärtarna och krabbsticksen rinna av och dela dem i mindre bitar. Fördela purjolök, kräftstjärtar och krabbsticks i pajformerna. Strö över hackad dill. Vispa samman äggen med mellangrädde och hummerfond. Häll det över pajerna.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och pajerna har fin färg.
Toppa pajerna med lite stenbitsrom och dillkvistar.
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar