Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med kantareller

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Kantareller, lagrad prästost och lök ger smak åt de här fina små pajerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
  3. Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken mjuk i smör. Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen i pajformarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 14 augusti 2009

    Nu är du igång igen, kära nå´n så gott. Skulle ha varit 10p egentligen. Lennart.

  • alluh 20 augusti 2015

    Tack för receptet, mycket gott! Pajerna kommer absolut göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.