Kantareller, lagrad prästost och lök ger smak åt de här fina små pajerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
- Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna.
Fräs löken mjuk i smör. Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen.
- Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra.
Häll äggstanningen i pajformarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu är du igång igen, kära nå´n så gott. Skulle ha varit 10p egentligen. Lennart.
Tack för receptet, mycket gott! Pajerna kommer absolut göras fler gånger.