Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med kantareller och prästost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snart är det dags för kräftskiva! Små frasiga pajer med smörstekta kantareller och mumsig fyllning är perfekt om man vill ha något som mättar till kräftorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rensa svampen. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör. Salta och peppra. Vänd ner persilja.
  3. Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Dela arket i 4 delar. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp.
  4. Lägg i svamp och lök. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Häll äggstanningen i formarna, strö över ost och baka mitt i ugnen 15–20 min, tills degen känns frasig och äggstanningen har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.