Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med ost

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Dessa små läckra pajer passar utmärkt att ha på buffébordet eller att servera som en liten kvällsrätt med en god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman mjöl och tärnat matfett till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt äggula, salt och vatten. Kör tills degen har samlat sig i en kula. Täck över degen med plastfolie. Ställ i kylen 30 minuter.
  2. Skär salladslöken i fina ringar. Smält matfettet och fräs löken glansig, ca 5 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda ägg och crème fraiche. Krydda med salt, peppar och muskot. Rör ner osten och löken.
  4. Värm ugnen till 175 grader. Dela degen i 6 eller 8 bitar. Kavla ut dem mellan plastfolie så att de blir något större än pajformarnas omkrets. Klä små pajformar med degen. Nagga bottnarna och förgrädda 5-10 minuter. Höj värmen till 200 grader.
  5. Fördela fyllningen i formarna och grädda 15 minuter i het ugn. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.