Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipiroger med kantareller

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Festliga minipiroger gjorda av smördeg och fyllda med kantarell, tomat, och färsk timjan - blandat i en ljuvlig ostcreme. Passar utmärkt som förrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kantarellerna och hacka dem i små bitar. Fräs dem i en liten gryta. Skär under tiden tomaternas höljen i små bitar. Blanda dem med kantarellerna i grytan. Tillsätt ost, grädde, ägg och klippt timjan. Låt puttra några minuter under omrörning. Smaka och salta eventuellt. Om fyllningen verkar lös - pudra över lite vetemjöl, blanda och låt puttra lite till.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla smördegen tunt. Gör 16 ca 12*12 cm stora rutor. Dela varje ruta på diagonalen så att du får 32 trekanter. Fördela fyllningen lika och vik ihop trekanterna. (Om du inte vill göra allt samma dag går det bra att förbereda hit och förvara pirogerna i en burk i kylen - tänk bara på att lägga plastfolie emellan dem så att de går att ta isär.)
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda några minuter i ugnen tills de fått lagom färg.
  4. Lägg upp pirogerna två och två på fat med t.ex. lite sallad. Var noga med att servera pirogerna varma.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • awo 18 mars 2008

    Hur mycket kantareller är det i dina burkar? Själv har jag frysta i påsar.

  • Milla81 24 mars 2008

    Typ två dl färdigstekta kantareller.. skriver in det i receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.