Festliga minipiroger gjorda av smördeg och fyllda med kantarell, tomat, och färsk timjan - blandat i en ljuvlig ostcreme. Passar utmärkt som förrätt!
Instruktioner
- Skölj kantarellerna och hacka dem i små bitar. Fräs dem i en liten gryta. Skär under tiden tomaternas höljen i små bitar. Blanda dem med kantarellerna i grytan. Tillsätt ost, grädde, ägg och klippt timjan. Låt puttra några minuter under omrörning. Smaka och salta eventuellt. Om fyllningen verkar lös - pudra över lite vetemjöl, blanda och låt puttra lite till.
- Sätt ugnen på 225 grader. Kavla smördegen tunt. Gör 16 ca 12*12 cm stora rutor. Dela varje ruta på diagonalen så att du får 32 trekanter. Fördela fyllningen lika och vik ihop trekanterna. (Om du inte vill göra allt samma dag går det bra att förbereda hit och förvara pirogerna i en burk i kylen - tänk bara på att lägga plastfolie emellan dem så att de går att ta isär.)
- Pensla med uppvispat ägg och grädda några minuter i ugnen tills de fått lagom färg.
- Lägg upp pirogerna två och två på fat med t.ex. lite sallad. Var noga med att servera pirogerna varma.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket kantareller är det i dina burkar? Själv har jag frysta i påsar.
Typ två dl färdigstekta kantareller.. skriver in det i receptet