Många små nötiga semlor blir till ett gott lass.
108 kalorier per semla
5 g fett, 2 g protein, 13 g kolhydrater
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och häll i degbunken. Klicka i smöret och arbeta ihop en deg med trägaffel eller assistent.
- Låt degen jäsa under bakduk 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela och rulla till 30 minisemlor.
- Lägg bullarna i jämna mellanrum på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda bullarna ca 8-10 minuter.
- Mixa pistaschnötterna fint i en matberedare. Tillsätt socker och 2 msk vispgrädde, mixa till en tjock massa.
- Skär av ett lock på varje semla. Fördela fyllningen på bullarna.
- Vispa grädden fluffig, men inte för hård och spritsa eller lägg en klick på varje bulle.
- Toppa med locken och pudra med florsocker.
Publicerat den
1 februari 2010
Skriv kommentar