Fina pizzor som fungerar lika bra till drinken som till soppan. Ska det gå fort kan du göra pizzadeg av färdig mix, som inte behöver jäsa.
Instruktioner
- Degen:
Smula sönder jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig.
Blanda i salt, olivolja och mjöl.
Arbeta kraftigt till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°.
- Ta upp degen på lätt mjölat bakbord.
Dela den i 2 delar.
Gör rullar av delarna och dela varje rulle i 8 bitar.
Rulla dem till bullar och tryck ut dem till pizzabottnar, ca 10 cm i diameter.
Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper.
Förgrädda i mitten av ugnen 5 min.
- Fyllningen:
Skär körsbärstomaterna i skivor och salamin i strimlor.
Ta ut pizzorna och lägg på ½ dl cheddarost på varje botten. Fördela tomat och salami på bottnarna.
Grädda ytterligare 10-12 min eller tills pizzorna får fin färg. Smula ädelosten och fördela på pizzorna.
Garnera med basilikan.
- Tips!
Om du inte vill baka ut hela satsen på en gång kan du slå in degbullarna i plastfolie och stoppa dem i frysen.
Bara att plocka fram när du har ost över.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar