Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipizza med två ostar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Fina pizzor som fungerar lika bra till drinken som till soppan. Ska det gå fort kan du göra pizzadeg av färdig mix, som inte behöver jäsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Smula sönder jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda i salt, olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Gör rullar av delarna och dela varje rulle i 8 bitar. Rulla dem till bullar och tryck ut dem till pizzabottnar, ca 10 cm i diameter. Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen 5 min.
  4. Fyllningen: Skär körsbärstomaterna i skivor och salamin i strimlor. Ta ut pizzorna och lägg på ½ dl cheddarost på varje botten. Fördela tomat och salami på bottnarna. Grädda ytterligare 10-12 min eller tills pizzorna får fin färg. Smula ädelosten och fördela på pizzorna. Garnera med basilikan.
  5. Tips! Om du inte vill baka ut hela satsen på en gång kan du slå in degbullarna i plastfolie och stoppa dem i frysen. Bara att plocka fram när du har ost över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.