Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipizzor med kräftstjärtar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ljuvliga små pizzor med kräftstjärtar, mozzarella och svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet och tillsätt olja, salt och sedan mjölet i omgångar. Blanda till en smidig och lätt deg. Låt den gå i en degblandare i 5 minuter. Degen skall vara lätt kladdig. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen.
  3. Kavla ut degen ca 2-3 mm tjock. Ta ut pizzor med utstickare eller ett glas ca 7-8 cm i diameter. Bred på tomatsåsen och den skivade eller smulade mozzarellan.
  4. Sätt ugnen på 240 grader.
  5. Gör 3 olika pizzor. 1. Mozzarella, delade körsbärstomater och kräftstjärtar. 2. Mozzarella och delade körsbärstomater 3. Mozzarella och svamp.
  6. Lägg pizzorna på smörpapper och grädda i ca 6-7 minuter tills de är gyllenbruna. Garnera med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.