Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipizzor med zucchini

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

De här vegetariska pizzorna är perfekta att servera som tilltugg till en drink eller ett glas vin innan gästerna har satt sig till bords.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kesellan väl med salt, olja och ägg. Sikta över mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila övertäckt 30 minuter.
  2. Riv hälften av zucchinin fint och skiva den andra hälften tunt. Hacka löken fint.
  3. Smält matfettet i en stekpanna och fräs löken glansig. Tillsätt den rivna zucchinin, låt det fräsa med ca 10 minuter. Ta stekpannan från värmen och låt det svalna något.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Rör ner crème fraichen och smaksätt med kryddorna och citronsaften.
  5. Stjälp upp degen på mjölad bakyta, arbeta samman, dela och forma degen till 20 bullar. Tryck ut bullarna till platta rundlar ca 8 cm i diameter och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper.
  6. Bred ut zucchiniröran och lägg zucchiniskivor och räkor ovanpå. Strö över osten. Grädda på nedersta falsen i 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.