De här vegetariska pizzorna är perfekta att servera som tilltugg till en drink eller ett glas vin innan gästerna har satt sig till bords.
Instruktioner
- Blanda kesellan väl med salt, olja och ägg. Sikta över mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila övertäckt 30 minuter.
- Riv hälften av zucchinin fint och skiva den andra hälften tunt. Hacka löken fint.
- Smält matfettet i en stekpanna och fräs löken glansig. Tillsätt den rivna zucchinin, låt det fräsa med ca 10 minuter. Ta stekpannan från värmen och låt det svalna något.
- Värm ugnen till 225 grader. Rör ner crème fraichen och smaksätt med kryddorna och citronsaften.
- Stjälp upp degen på mjölad bakyta, arbeta samman, dela och forma degen till 20 bullar. Tryck ut bullarna till platta rundlar ca 8 cm i diameter och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper.
- Bred ut zucchiniröran och lägg zucchiniskivor och räkor ovanpå. Strö över osten. Grädda på nedersta falsen i 10-15 minuter.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar