Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Miniråraka med laxtartar och pepparrot

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lyxig och god förrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och finhacka laxen. Lägg i en skål och blanda med schalottenlök, salladslök, citronjuice och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala, skölj och torka av potatisen. Riv den fint i matberedaren eller på rivjärnets grova sida. Skölj igen och lägg rivet att torka i en handduk.
  3. Hetta upp 2-3 msk olja i en stekpanna och lägg i en liten näve riven potatis. Stek ca 3 minuter på varje sida. Lägg på hushållspapper att rinna av. Stek i omgångar och lägg rårakorna på ett galler så håller de sig frasiga. Beräkna 2 stycken/person.
  4. Fördela rårakor på tallrikar med en generös klick laxtartar som formas till ett ägg med en sked. Klicka på ca 1 tsk pepparrotsfärskost. Toppa med gräslök och citronfiléer. Lägg på resterande rårakor som "sneda" lock.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nilami 28 december 2010

    Supergod förrätt tyckte hela familjen :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.