En liten läcker vickningsrätt som ger fina smakbrytningar mellan knaprig rösti, salt lax och frisk crème fraiche.
Instruktioner
- Skölj potatisen och koka den till hälften med skalen på, ca 15 minuter. Låt svalna och skala sedan.
- Riv potatisen grovt på rivjärn eller i matberedare. Hacka det mesta av gräslöken och persiljan. Blanda 2/3 av hacket med potatisen, knäck i ägget och krydda. Blanda försiktigt.
- Hetta upp en fettsnål stekpanna med teflonbeläggning och smält 1 msk matfett per omgång. Klicka ut portionsbitar av röstin i pannan. Stek på medelstark värme tills röstin är gyllenbruna på båda sidor.
- Blanda under tiden samman crème fraiche och resten av persilje- och gräslökshacket. Spara ett par strån till garnering.
- Lägg upp röstin på tallrikar, arrangera laxen bredvid och klicka på crème fraiche. Garnera med gräslök. Servera genast.
Publicerat den
4 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter supergott, ska prova till förrätt i morgon kväll! Återkommer med betygssättningen