Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minisemlor med hallon och blåbär

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Minisemlor fyllda med somrigt söta bär går alltid hem som smör i solsken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke och ljumma mjölken till fingervärme. Lös upp jästen i mjölken. Blanda socker, kardemumma,salt och mjöl och rör ner i degspadet. Tillsätt det mjuka smöret i klickar. Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
  3. Dela degen i 60 små bitar och rulla till runda bullar. Lägg bullarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
  4. Arbeta ihop mandelmassan med hallonsylten till en tjock smet. Skär av ett litet lock på bullarna och klicka eller spritsa i lite fyllning på varje bulle.
  5. Vispa grädden, mosa blåbären lätt och söta dem eventuellt med lite socker. Vänd ner blåbären i grädden och spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. Sätt tillbaka locken, pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.