Minisemlor fyllda med somrigt söta bär går alltid hem som smör i solsken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke och ljumma mjölken till fingervärme. Lös upp jästen i mjölken. Blanda socker, kardemumma,salt och mjöl och rör ner i degspadet. Tillsätt det mjuka smöret i klickar. Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
- Dela degen i 60 små bitar och rulla till runda bullar. Lägg bullarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
- Arbeta ihop mandelmassan med hallonsylten till en tjock smet. Skär av ett litet lock på bullarna och klicka eller spritsa i lite fyllning på varje bulle.
- Vispa grädden, mosa blåbären lätt och söta dem eventuellt med lite socker. Vänd ner blåbären i grädden och spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. Sätt tillbaka locken, pudra med florsocker.
Publicerat den
20 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar