Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ministollenkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Orginalet till dessa kakor heter Dresdener Stollen och kommer från staden Dresden. Här med en mördeg istället för en jäsdeg som i orginalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Lägg degen i en påse i kylskåpet ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175º. Skålla, skala och grovhacka sötmandeln. Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitan.
  3. Lägg de torkade bären i spriten ca 2 min och rör ner dem i mandelmassan. Tillsätt mandeln och mjölet.
  4. Dela mördegen i två bitar och kavla ut till 6-7 cm breda och 35 cm långa bitar. Enklast görs detta mellen två ark plastfolie.
  5. Lägg fyllningen som en sträng på mördegen. Pensla ena kanten med ägg och rulla ihop.
  6. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt. Pensla längderna med ägg och pudra över florsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen 25 min. Låt svalna något, skär längderna i bitar med vass kniv.

Kommentarer (1)

  • majbrith 13 januari 2011

    Bakade dessa kakor till jul. Dom har blivit jättepopulära har fått baka dem igen. Däremot tyckte jag det var svårt kavla in fyllningen. Jag trycker därför ut degen i aluminiumformar och lägger fyllningen i dom. Man kan sätta till lite mer äggvita när man gör dom på så sätt. Dessa kakor rekomenderas varmt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.