Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mint tigerkaka

 
Skriv ut

Den här tigerkakan är smaksatt med mintchoklad istället för kakao. Vill du ha mindre mintsmak så minska antalet mintplattor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer minst 1 ½ liter.
  2. Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och vispa försiktigt ner det i smeten. Tillsätt även mjölken och rör ihop till en jämn smet.
  3. Smält mintchokladen i en bunke i mikron eller över vattenbad. Häll hälften av kaksmeten i formen och rör ner den smälta mintchokladen i resten av smeten. Häll även mintchokladsmeten i formen och dra några varv med en gaffel så att ett mönster bildas.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Gräddningstiden kan variera mycket beroende på vilken form du använder, kontrollera med en sticka att kakan är klar.
  5. Låt svalna lite och stjälp upp kakan ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.