Den här tigerkakan är smaksatt med mintchoklad istället för kakao.
Vill du ha mindre mintsmak så minska antalet mintplattor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer minst 1 ½ liter.
- Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och vispa försiktigt ner det i smeten. Tillsätt även mjölken och rör ihop till en jämn smet.
- Smält mintchokladen i en bunke i mikron eller över vattenbad. Häll hälften av kaksmeten i formen och rör ner den smälta mintchokladen i resten av smeten.
Häll även mintchokladsmeten i formen och dra några varv med en gaffel så att ett mönster bildas.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Gräddningstiden kan variera mycket beroende på vilken form du använder, kontrollera med en sticka att kakan är klar.
- Låt svalna lite och stjälp upp kakan ur formen.
Publicerat den
19 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar