Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintbrownies

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Denne brownies får en god smak av mintchoklad. Något för er som gillar After Eight.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen 180 g. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
  2. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörningen. Lyft skålen från kastrullen och låt blandningen svalna tills den ska användas.
  3. Knäck äggen i en skål och vispa ordentligt för hand eller med elvisp. Tillsätt socker och vispa vidare till en tjock, fluffig smet.
  4. Vispa ner den smälta chokladblandningen. Sikta över mjöl och kakao och blanda ner det väl. Häll över hälften av smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
  5. Mintchokladplattorna läggs nu över smeten i formen, det går bra att dela dem om det behövs för att de ska passa in. Skeda över resten av smeten och släta till ytan.
  6. Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter. Kakan är färdig då bara det kladdiga mintlagret i mitten fastnar på provnålen. Ta då ut formen ur ugnen.
  7. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • suss_b 21 februari 2009

    Låter otroligt gott men.. Hur mycket mjöl ska det vara? :)

  • Gnagett 25 mars 2009

    Ja, jag undrar också hur mycket mjöl det ska vara.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.