Denne brownies får en god smak av mintchoklad. Något för er som gillar After Eight.
Instruktioner
- Förvärm ugnen 180 g. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
- Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörningen. Lyft skålen från kastrullen och låt blandningen svalna tills den ska användas.
- Knäck äggen i en skål och vispa ordentligt för hand eller med elvisp. Tillsätt socker och vispa vidare till en tjock, fluffig smet.
- Vispa ner den smälta chokladblandningen. Sikta över mjöl och kakao och blanda ner det väl. Häll över hälften av smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
- Mintchokladplattorna läggs nu över smeten i formen, det går bra att dela dem om det behövs för att de ska passa in. Skeda över resten av smeten och släta till ytan.
- Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter. Kakan är färdig då bara det kladdiga mintlagret i mitten fastnar på provnålen. Ta då ut formen ur ugnen.
- Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter otroligt gott men.. Hur mycket mjöl ska det vara? :)
Ja, jag undrar också hur mycket mjöl det ska vara.