Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladformar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mandelmassa, choklad och mint är en lyckad smakkombination. Garneringen på toppen ser avancerad ut men är lätt att åstadkomma. Mönstret hittar du på själv!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman matfett och mjöl, för hand eller i matberedare.
  2. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i väl smorda bakelseformar eller i engångsformarna. Ställ formarna på en bakplåt.
  3. Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda mandelmasserivet med matfett och äggvita till en smidig smet. Lägg en liten klick mandelsmet i varje form.
  4. Grädda formarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem kallna på galler.
  5. Gör moussen: Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Låt den svalna något. Rör ner den halva äggulan i chokladen.
  6. Vispa grädden tills den tjocknat. Vänd ner lite grädde i taget i chokladsmeten. Smaksätt med hushållsaromen. Låt moussen stelna i kylskåp ca 30 minuter. Fördela den sedan i formarna.
  7. Gör garneringen: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Gör en strut av en bit bakplåtspapper. Fyll struten med choklad och klipp ett litet hål i ändan. Spritsa ut små galler på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna. Stick ett chokladgaller i varje form och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.