Såg dessa i en veckotidning och tyckte de verkade lite annorlunda, som hallongrottor fast med mintglasyr istället för hallonsylt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Arbeta ihop smör,socker, vaniljsocker och vetemjöl till en smulig deg. Nyp ihop till en smidig deg. Dela i tre bitar och rulla ut till längder, ca 2 cm tjocka. Skär varje längd i 10 bitar och lägg i små pappersformar med snittytan upp. Tryck en grop med ett finger i varje kaka och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills kakorna fått fin färg i kanterna.
- Rör ihop florsocker, vatten och pepparmintsolja till glasyren. Fyll i en spritspåse. Droppa glasyr i gropen och låt stelna på ytan.
- Bryt chokladen och smält den över vattenbad. Fyll i en pappersstrut eller engångsspritspåse och spritsa en klutt på varje kaka.
Publicerat den
15 november 2010
Skriv kommentar