Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladgrottor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Såg dessa i en veckotidning och tyckte de verkade lite annorlunda, som hallongrottor fast med mintglasyr istället för hallonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta ihop smör,socker, vaniljsocker och vetemjöl till en smulig deg. Nyp ihop till en smidig deg. Dela i tre bitar och rulla ut till längder, ca 2 cm tjocka. Skär varje längd i 10 bitar och lägg i små pappersformar med snittytan upp. Tryck en grop med ett finger i varje kaka och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills kakorna fått fin färg i kanterna.
  3. Rör ihop florsocker, vatten och pepparmintsolja till glasyren. Fyll i en spritspåse. Droppa glasyr i gropen och låt stelna på ytan.
  4. Bryt chokladen och smält den över vattenbad. Fyll i en pappersstrut eller engångsspritspåse och spritsa en klutt på varje kaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.