Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

För chokladälskare

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och mjöla en springform ca 24 cm (form med löstagbar kant) Smält marg. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulvret. Rör ner mjölblandning, matfett och vatten i äggsmeten. Grädda i 175 g i ca 35 min i nedre delen av ugnen kolla så att kakan är klar. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Smält matfettet i en gryta tillsätt florsocker, kakao, pepparmintsarom och vatten. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan. Servera gärna med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.