Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladkaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mint chokladen. Låt smälta och rör till en jämn smet. vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen, rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att dem täcker hela toppen. Låt stela och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.