Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En tunn och härligt seg kaka med mintsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i dm.
  2. Smält smöret och bryt ner chokladen. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladsmeten. Rör om noga.
  3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 18 minuter.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och toppa med mintkakor och grädda ytterligare i 5 minuter för att kakorna ska smälta ner.
  5. Ta ut kakan och jämna till chokladglasyren och låt stelna och tag försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.