Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Den blev otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, med smör.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smör, rör om lite då och då. Vispa ägg och socker poröst och rör sedan i chokladsmörblandningen tills det blir en jämn smet. Häll i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna lite innan kanten tas av. Låt kakan kallna.
  4. Glasyr: Blanda smör, vispgrädde och After Eight. Smält på låg värme under omrörning. Låt glasyren kallna något så den blir tjockflytande. Bred glasyren jämnt över kakan och låt stelna i kylen. Garnera med After Eight. Jag tog silverkulor istället. Servera med skivad apelsin.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ceciliaw 6 februari 2011

    Betyg 6 borde det bli, men nu finns det bara 5:or så.... Godaste tårtan jag ätit i hela mitt liv. Jag garnerade med apelsinskivor och lychéfrukter .

  • Ma_Lin 3 april 2011

    Verkligen supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.