Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladkaka med polkaströssel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En oemotståndlig chokladkaka som faller de flesta i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
  3. Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna.
  4. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  5. Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.