Chokladmintsockerlagen finns bl a att köpa på coffee shops. Den går även att ersätta med ytterligare 1 dl mjölk och att man låter smälta fem mintchokladplattor i det varma matfettet
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt med tolv fördjupningar och strö dessa med flagad mandel.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
- Smält matfettet och tillsätt kaffepulvret. Rör om tills det är upplöst.
- Vispa upp äggen vita och porösa och häll ner i mjölblandningen tillsammans med chokladmintsockerlagen och mjölken. Tillsätt det smälta matfettet och rör smeten slät.
- Skeda upp smeten i fördjupningarna och grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20-25 min.
- Lägg en mintchokladplatta ovanpå varje muffins direkt när de tagits ur ugnen så att chokladen smälter av värmen.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar