Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladtårta med After Eight

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

MUMS...!!! Serverade mandarinklyftor och konserverade päron till och lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall. Blanda matfett,grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Libra 9 december 2007

    Outstanding för chokladälskare......

  • bildbanken 19 maj 2009

    Brutalt god Bättre än den bästa på ett konditori - promise!

  • lottilotti 23 maj 2011

    Sååååå god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.