Mycket smakrika lammkotletter som marineras och glaseras i farinsocker, sherry och mintgelé. Servera med nypotatis.
Instruktioner
- Skär bort eventuellt överflödigt fett från lammkotletterna. Blanda mintgelén med sherry, farinsocker och pressad vitlök i en skål.
- Lägg lammkotletterna i marinaden och vänd dem så att de täcks av marinaden. Täck över och marinera i kylen i minst 15 minuter.
- Sätt grillen på medelvärme. Ta kotletterna från marinaden och lägg dem på ett grillgaller. Grilla kotletterna 7-10 minuter på varje sida eller tills de är genomgrillade.
- Blanda ner maizena i marinaden. Häll marinaden i en kastrull. Tillsätt fonden och sjud upp på svag värme under omrörning tills marinaden tjocknar. Lägg upp lammkotletterna på tallrikar och häll över glaseringen. Servera gärna lammkotletterna med nypotatis och grönsaker.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag använde en rätt så söt sherry så glaseringen blev lite väl söt men annars var det riktigt gott.