Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintglass med grönt te

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Testa den här glassen tillsammans med melon och litchi eller till en kopp grönt te med citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad rostfri kastrull, dra av kastrullen från värmen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt tepulver och vispa in det i blandningen. Häll den varma gräddmjölken över äggmassan och vispa.
  2. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud under vispning till 85 grader eller tills det börjar tjockna. Kyl hastigt ner kastrullen i iskallt vattenbad. Häll glassmassan genom en finmaskig sil i en bunke. Plasta in bunken och ställ den i kylen, gärna över natten så mognar massan och glassen blir krämig.
  3. Tillsätt mintolja eller mynta och kör i massan i en glassmaskin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.