Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkakor

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Japp, mintkakor... Riktiga! Mintsmeten kan göras i förväg, svepas in i plastfolie och förvaras i kylskåp i upp till 2 veckor. Rundlarna kan då tas ut och doppas i choklad strax innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg socker, mjölk, glykos och glycerin i en medelstor tjockbottnad kastrull och rör om på medelhög värme utan att koka tills sockret har lösts upp helt. Koka upp, sänk värmen och koka utan att röra om i 15 minuter, eller koka tills en tesked av smeten droppad i kallt vatten håller trådprov, eller tills eventuell termometer når 115°C. Ta genast av kastrullen av värmen. Rör ner pepparmyntsolja och karamellfärg. 2. Lägg över smeten i en medelstor värmetålig bunke och vispa med elvisp tills smeten tjocknar och blir ogenomskinlig. Stjälp upp den på en arbetsyta täckt av ett tunt lager florsocker och knåda i 2-3 minuter eller tills smeten är slät. Kavla ut den till en ca 1 cm tjock kaka och ta ut rundlar, 3 cm i diameter. Doppa måttet i mjöl så det inte fastnar i smeten. 3. Lägg choklad och kokosfett i en medelstor värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och smeten är slät. Låt den svalna något. Doppa mintknapparna en i taget med hjälp av två gafflar, låt lös choklad rinna av och lägg knapparna på ett ark smörpapper. Låt dem stelna i rumstemperatur. Förvara mintknapparna i lufttät burk på sval, mörk plats i upp till 3 veckor. Men vem kan klara av att spara dem i 3 veckor??

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.