Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkyssar

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Glöm trådprovet och svåra smetar som ska kokas! Här är världens lättaste recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna lite. Rör i drygt hälften av sockret. Droppa i pepparmyntoljan och smaka av tills du är nöjd med mintstyrkan.
  2. Rör ner resten av sockret och blanda tills degen rullar runt som en boll i blandskålen, men är lite kladdig på ytan.
  3. Rulla till små kulor och platta ut dem till enkronestora pastiller, tryck fast nonstop direkt innan det torkat. Lägg på smörpapper och låt torka i ett par timmar eller över natten, gärna på ett varmt ställe.
  4. Smält choklad i vattenbad och lägg en klick mitt på varje kyss, om du inte använt nonstop.
  5. Låt stelna på svalt ställe. Förvara svalt med smörpapper mellan lagren om du har smält choklad på kyssarna.
  6. Variera så här: Vita mintkyssar med en gul nonstop ovanpå så får du fina små stekta ägg.
  7. Färga i olika färger och lägg olika sorters choklad ovanpå, eller olikfärgade nonstop så blir de härligt färgglada.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.