Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkyssar

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Små smörkakor med mintfyllning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Blanda smör socker och mjöl till en deg och låt den vila i kylen i en timma. Ställ upp ca 35 små bakformar på en plåt. Tryck ut degen i formarna så att det bildas en grop i mitten. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 200º C i 8 min.
  2. Tryck ut groparna med en sked så att gropen blir tillräckligt djup för att lägga i fyllning i. Låt kakorna kallna stjälp sedan ur kakorna.
  3. Fyllning: smält smöret och vispa sedan ihop smöret och florsockret. tillsätt sedan äggulorna en i taget, blanda i kakao och pepparmyntsolja. Klicka i lite fyllning i varje grop, ställ sedan kakorna i frysen en liten stund så att kakorna stelnar. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i lite matolja. Doppa kakorna i chokladen och lägg på några silverkulor. låt kakorna stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.