Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkyssar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Vanligt socker gör dem mycket godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, vatten och ättika. Låt sjuda i ca 20 minuter. Efter ca 15 minuter, gör ett "strängtest". Ta en droppe på fingret, kläm ihop och dra långsamt isär fingrarna. När det bildas en tråd mellan fingrarna är det klart.
  2. Droppa i pepparmint och vispa ner luft i smeten med en gaffel eller visp. Kan vara enklare att hälla upp smeten i en djup tallrik innan du vispar.. Vispa tills smeten vitnar.
  3. Nu gäller det att vara snabb för smeten stelnar fort när den kallnar!! Forma cirklar på bakplåtspapper, låt svalna och droppa sedan lite smält choklad i mitten av mintpralinen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.