Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkyssar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Julgodis

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ung. 10 minuter till 115 grader. Använder man inte termometer kan man göra trådprovet: Doppa två fingrar i kallt vatten, ta en droppe sockelag mellan fingrarna och för isär dem. Massan ska då tråda sig.
  2. 2. Häll upp sockermassan i en oljad skål. Tillsätt pepparmintsoljan när massan svalnat men ännu inte kallnat. Arbeta med en gaffel tills pepparminten blivit väl inblandad. Sätt sedan skålen över en kastrull med kokhett vatten och rör tills det hela blir tjockt.
  3. 3. Klicka upp massan på smörpapper och låt den stelna. Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Lägg därefter på en klick blockchoklad på varje pepparmintspastill med hjälp av en tesked.
  4. 4. Förvara pastillerna i en burk med smörpapper mellan varje lager.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.