Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkyssar mintgodis med choklad

 
  • Serverar: 10-20 portioner
Skriv ut

Recept på mintkyssar som är goda mintgodis med choklad. Ett klassiskt julgodis. Mintkyssar kan du slå in i cellofanstrutar. Det tar någon timme innan mintkyssarna stelnat. Pepparmyntsolja och glykos köper du på apoteket. Glykos är inte detsamma som glukos, som är namnet på den speciella sockerart som finns i druvsocker. Glykos får man genom att koka stärkelse med syra och vatten under tryck. Det kallas också för stärkelsesirap. Glykosen har en mildare och ”rundare” sötma än vanligt socker, och proffskockar och bagare använder den därför gärna i desserter, choklad, kola, karameller och annat godis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör iordning ett vattenbad av en bredbottnad panna eller stor kastrull med höga kanter. Koka upp vattnet och sätt att sjuda.
  2. Smält socker, vatten och glykos till 120 grader i en kastrull. Använd en termometer.
  3. Tillsätt pepparmyntsolja och häll ut massan på bakplåtspapper, stenhäll eller silikonduk. Rör runt med en slev så att det kommer in luft och smeten blir grynig.
  4. Lägg upp massan till mintkyssarna i en bunke och värm sedan i vattenbad så att massan blir lös nog att klicka upp till lagom stora mintkyssar på stenhäll eller bakplåtspapper.
  5. Bryt chokladen i bitar i en bunke och smält chokladen vattenbadet. Gör små klickar i mitten på varje sockerplatta. Låt stelna. Det tar någon timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.