Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkyssar till jul

(10 kommentarer)  
 • Tid: 1 dag
Skriv ut

Lätta och goda

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggvitorna lätt skummiga. Tillsätt pepparmyntsoljan. Sikta i sockret. Rör samman till en smidig massa. Klicka ut med sked eller genom sprits. Ställ luftigt att torka 1 timme. Smält blockchokladen och häll en droppe på varje kyss. Låt lufttorka ett dygn Då är de helt torra och kan förvaras torrt och luftigt mellan smörpapper i en burk.

Liknande recept

Kommentarer (10)

 • mumsigt 4 december 2007

  Oj vår dotter ville att jg skulle baka mintkyssar..men var det så här omständigt ..det visste jag inte.. Jättebra recept ..nu vet jag vad jag ger mig in i ..

 • mumsigt 4 december 2007

  Ok luftigt att torka är det bara att ställa plåten på bodet? Och sedan ska den torka yttergare ett dygn. Aldrig in i någon ugn alltså?

 • EowynUndomiel 23 oktober 2008

  Mintkyssar är supergott men jag har aldrig prövat att göra det själv... men det får man ju definitivt se till att göra nu!

 • freya1428 29 november 2008

  YES! Jag blir sååå lycklig!! :-) Har letat och letat efter ett enkelt recept på mintkyssar där man inte måste hålla på att koka och greja eller måste använda ättikssprit (för jag har inte lust att köpa en hel flaska för att använda typ ½ tsk...) verkar mycket smidigt och passande särskillt för mig som är ensamstående med en liten vild ettåring, och som inte kan stå och passa något vid spisen! KANON! ska deffenitivt testa det! tackar!! :-)

 • _Selma_ 27 november 2010

  Jag undrara var har du köpt pepparmyntsolja?? Det känns som jag har letat efter det överallt meninte hittat. I vilken avdelning brukar den vara i affären?? Om du har en möjlighet kan du inte skicka en bild på flaskan så jag vet. Tack i förhand

 • MrsC 28 november 2010

  På apoteket :-)

 • MrsC 28 november 2010

  Så här ser flaskan ut: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/apotek-hjartat/image/view/apotek-hjaertats-pepparmyntolja-57307

 • Mirasmormor 26 december 2011

  Undrar hur mycket florsocker som gått åt till alla misslyckade mintkyssar jag kokat under årens lopp! Detta recept är absolut lika gott (gärna mer pepparmyntsolja!) och framförallt enkelt. Min smet blev lite svår att klicka ut snyggt, så jag tillsatte en skvätt vatten.

 • Kakan1986 10 januari 2012

  Dessa blev goda, men det var inte så lätt att få till rätt storlek. Dom blev till en början alldeles för stora, vilket innebar att det inte räckte med 1 timme för att torka dom. Men enkla var dom och gott som sagt. Tog i en extra droppe pepparmyntsolja, men tycker nog att det hade räckt med de 3 som står i receptet!

 • elins86 19 november 2012

  hur långe håller mintkyssarna? och ska man förvara dom i kyl eller frys om man kan göra dom i förväg?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.