Små söta mintkyssar att servera nu i Jul.
Instruktioner
- Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. Låt formarna stelna i kylen i ca 20 minuter.
- Pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager smält choklad.
- Ibland räcker det bara med ett lager om du gör det tjockt och heltäckande från början.
Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss aluminium- eller pappersformen från chokladen.
- Rör ner lite mjölk i taget i florsockret tills du har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparmintaromen och smaka av så att du får en lagom mintsmak.
- Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Spritsa eller klicka därefter lite smält choklad på varje pralin.
Förvara i kylen fram till servering.
Publicerat den
7 december 2011
Skriv kommentar