Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkysspraliner

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Små söta mintkyssar att servera nu i Jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. Låt formarna stelna i kylen i ca 20 minuter.
  2. Pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager smält choklad.
  3. Ibland räcker det bara med ett lager om du gör det tjockt och heltäckande från början. Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss aluminium- eller pappersformen från chokladen.
  4. Rör ner lite mjölk i taget i florsockret tills du har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparmintaromen och smaka av så att du får en lagom mintsmak.
  5. Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Spritsa eller klicka därefter lite smält choklad på varje pralin. Förvara i kylen fram till servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.